برنج غذای اصلی بیش از نیمی از جمعیت جهان است و در سایر مناطق جهان نیز رواج دارد. تقریبا ۲۵۰۰۰ گونه برنج در سراسر جهان وجود دارد، اما رایج ترین آن ها برنج سفید و برنج قهوه ای است. اگرچه برنج قهوه ای از این دو سالم تر است، اما برنج سفید بیش تر مورد توجه مردم قرار می گیرد. این برنج آسیاب شده است و فاقد پوسته، سبوس و جوانه می باشد و به عنوان برنج سفید شناخته می شود. سپس دانه های برنج جلا داده می شوند تا ظاهری روشن، سفید و براق پیدا کنند. برنج سفید فواید درمانی زیادی دارد، از جمله تأمین انرژی سریع و فوری، کمک به حرکات خوب روده و تأمین منبع ضروری ویتامین B1 برای بدن. به خواندن ادامه دهید تا از ارزش غذایی برنج سفید مطلع شوید و همچنین با مزایای سلامتی و تغذیه ای آن آشنا گردید.
ارزش غذایی برنج سفید
- مقدار برنج سفید (پخته شده): ۱ فنجان
- وزن کل برنج سفید (پخته شده): ۱۵۸ گرم
مقدار | مواد غذایی |
اجزای اصلی | |
۴٫۲ گرم | پروتئین |
۱۰۸ گرم | آب |
۰٫۶ گرم | بقایا |
کالری ها | |
۲۰۵ (۸۵۸ کیلو ژول) | کالری مجموع |
۱۸۵ (۷۷۵ کیلو ژول) | کالری از کربوهیدرات |
۳٫۷ (۱۵٫۵ کیلو ژول) | کالری از چربی |
۱۶٫۲ (۶۷٫۸ کیلو ژول) | کالری از پروتئین |
کربوهیدرات ها | |
۴۴٫۵ گرم | کربوهیدرات مجموع |
۰٫۶ گرم | فیبر خشک |
۰٫۱ گرم | قند |
چربی و اسیدهای چرب | |
۰٫۴ گرم | چربی کل |
۰٫۱ گرم | چربی اشباع |
۰٫۱ گرم | چربی تک غیر اشباع |
۰٫۱ گرم | چربی چند غیر اشباع |
۲۰٫۵ میلی گرم | اسید چرب امگا ۳ مجموع |
۹۸ میلی گرم | اسید چرب امگا ۶ مجموع |
ویتامین ها | |
۲٫۳ میلی گرم | نیاسین |
۰٫۱ میلی گرم | ویتامین B6 |
۹۱٫۶ میکروگرم | فولات |
۰٫۶ میلی گرم | پانتوتنیک اسید |
۳٫۳ میلی گرم | کولین |
مواد معدنی | |
۱۵٫۸ میلی گرم | کلسیم |
۱٫۹ میلی گرم | آهن |
۱۹ میلی گرم | منیزیم |
۶۸ میلی گرم | فسفر |
۵۵٫۳ میلی گرم | پتاسیم |
۱٫۶ میلی گرم | سدیم |
۰٫۸ میلی گرم | روی |
۰٫۱ میلی گرم | مس |
۰٫۷ میلی گرم | منگنز |
۱۱٫۹ میکروگرم | سلنیوم |
ادامه مطلب لینک زیر:
برنج سفید: خواص، مضرات، میزان مصرف استاندارد و مقایسه با برنج قهوه ای
- ۹۸/۰۷/۱۸